Povestea noastră

De unde și cum am pornit, unde am ajuns și încotro ne îndreptăm

materiale utilizate in povestea noastra

Povestea noastră a început cu doar un an în urmă. Cork Boutique s-a născut dintr-o necesitate: aceea de a crea ceva mai frumos, mai natural și mai ușor de utilizat. Este o evadare din cromaticul anost din cele ce ne înconjoară.

Produsele din această gamă cu un design original românesc sunt eco-friendly, aduc valoare spațiului în care ne petrecem timpul, sunt decorative, elegante și nu în ultimul rând utile. Inginer de profesie, ador precizia și așa sunt și produsele din această serie: precise, tăiate cu laser.

Inițial, a fost doar o constatare. Corpurile de iluminat cu LED pe care le comercializăm în magazinul propriu erau minunate ca funcționalitate, dar de o anostitate perfectă. Așa că m-am gândit să le dau puțină viață pentru că albul de plastic, griul de aluminiu și negrul de garnitură nu aduceau niciun fel de sentiment cromatic care să bucure o retină obosită după o zi de muncă sau o noapte de nesomn.

Pentru că tot aveam la îndemână un CNC pentru alte idei care nu îmi veneau încă, am început să proiectez o ramă pentru panourile de iluminat cu LED. Întrucât sentimentul de ”căldură” cromatică nu poate veni decât de la ceva natural, am utilizat lemnul, iar de la lemn la plută nu a mai fost decât un pas. În caz că nu știați deja, pluta este un material natural fascinant, versatil, obținut din scoarța stejarului de plută care are capacitatea de a se regenera.

Așa au apărut Ramele Chameleon eco-friendly. Le-am spus Chameleon pentru că le poți schimba masca exterioară după cum dorești, ea fiind atașată cu ajutorul magneților. Masca poate fi standard sau personalizată, lăsând loc unui șir nesfârșit de posibilități. Sunt realizate din MDF brut și lăcuit, plută simplă sau decorativă și desigur magneți. Acum panourile noastre au personalitate.

Numai că noua perspectivă a deschis calea unor noi idei. Astfel, am descoperit că pot să îmi rezolv o problemă personală, respectiv aceea privind cutiile de carton pentru șervețele pe jumătate consumate și în cazul cărora, ori de câte ori tragi de șevețel, dacă nu o faci destul de energic, tragi și cutia. Și atunci am creat Cutia VIP pentru șevețele, care trebuia să nu fie prea grea, ușor de “încărcat” și de ce nu: frumoasă spre elegantă. Să poată fi oferită cadou. Să poată fi și personalizată. Și nimic nu s-a potrivit mai bine decât pluta decorativă combinată cu MDF-ul lăcuit. Generozitatea combinațiilor posibile m-a uimit și pe mine și pe cei care au avut ocazia să le vadă și să le atingă. Capacul este ușor de înlăturat întrucât este atașat cu ajutorul magneților. Dar și atingerea lor este o experiență, căci pluta este un material cald, prietenos, catifelat.

Și ca un pozitiv principiu al dominoului, ideile au continuat să vină.

Acum oferim și suporți de servețele cu aceeași combinație de MDF lăcuit și plută decorativă, antiderapante și pline de personalitate. Seturile pe care le-am produs sunt fie cu un singur model de plută, fie cu un mix. Din nou, aceeași nevoie de practicabilitate: paharele așezate pe seturile de suporți mix nu vor mai fi confundate de invitați. Și acești suporți pot fi personalizați cu laser, devenind astfel un cadou corporate foarte șic.

Ultima creație, dar nu și cea din urmă, este portcard-ul Quince: surprinzător și original. Are două compartimente generoase la interior, este realizat din MDF brut, piele ecologică din plută și în mod neașteptat..magneți.

Restul abia acum urmează…
concept și realizare: ION BRAD

Ce este pluta?

Pluta este scoarța stejarului de plută, singurul copac al cărei scoarță se regenerează, deci este un produs 100% natural dar și eco-friendly.

Cum se extarge pluta?

Pluta se extrage prin „decojirea” copacilor. Regenerarea acesteia durează 9 ani. După fiecare regenerare se obține o calitate diferită de plută, din ce în ce mai bună.

Ce tipuri de prelucrări suportă pluta?

Pluta poate fi măcinată și finisată dacă urmează să fie aplicată în decorațiuni interioare. Poate fi colorată dezvoltând o multitudine de finisaje de modele și culori.

Ce proprietăți are pluta?

Este un material foarte ușor
– Este impermeabilă la lichide și gaze
– Este elastică și compresibilă
– Este rezistentă, cu abilitatea excelentă de a reveni la forma inițială după aplicarea presiunii
– Este un foarte bun izolator termic și acustic
– Nu întreține arderea
– Are un grad mare de rezistență la uzură

Unde se folosește pluta?

– Pentru izolații termice și acustice
– Dopuri de plută
– Tapițerii și obiecte fashion
– Parchet și lambriuri decorative

locație abajururi

Atelier CORK BOUTIQUE

Strada Lonea Nr.25 B,  Sector 1 - Bucuresti

telefon abajururi

MAGICLED

telefon abajururi

CRISTINA

Contactează-ne

Completează formularul și te contactăm noi.

Cork Boutique s-a născut dintr-o necesitate: aceea de a crea ceva mai frumos, mai natural și mai ușor de utilizat. Este o evadare din cromaticul anost din cele ce ne înconjoară. Produsele din această gamă, cu un design original românesc, sunt eco-friendly, aduc valoare spațiului în care ne petrecem timpul, sunt decorative, elegante și nu în ultimul rând utile. Adorăm precizia și așa sunt și produsele din această serie: precise - tăiate cu laser. Materialele utilizate sunt reciclabile și/sau regenerabile.

Share This