Shukar Bijoux

feb. 22, 2017 | Partenerii noștri

Cu Shukar Bijoux participăm la evenimente din cele mai variate iar pe viitor intenționăm să dezvoltăm împreună produse noi, inedite, lucrate manual cu pasiune și multă inspirație.

Shukar Bijoux este o poveste construită de meșteșugari romi, argintari cu tradiție, ce stăpânesc acest meșteșug de generații întregi. Cu pasiune și măiestrie, meșterii noștri creează bijuterii din argint unicat, care îmbină tehnicile de lucru tradiționale cu designul contemporan și simboluri rome reinterpretate.

Aici, la Shukar Bijoux, ne propunem să revalorizăm meseriile tradiționale rome și să aducem pe piață produse de calitate, lucrate integral de mâinile celor mai iscusiți meșteșugari.

Fabricarea bijuteriilor începe cu topirea argintului, care este lucrat apoi manual se bate cu ciocanul și se modelează până este adus la forma finală. La sfârșit este lustruit și personalizat în funcție de dorințele clienților.

Obiectivul nostru este cel de a face din brandul Shukar Bijoux unul puternic, care să aibă un impact la nivel atât național, cât și internațional, prin bijuteriile de inspirație romă pe care meșteșugarii le vor realiza. În acest fel, vom contribui implicit la dezvoltarea și promovarea comunităților rome, aducând în fața publicului larg o nouă latură a acesteia.

Ce este pluta?

Pluta este scoarța stejarului de plută, singurul copac al cărei scoarță se regenerează, deci este un produs 100% natural dar și eco-friendly.

Cum se extrage pluta?

Pluta se extrage prin "decojirea" copacilor. Regenerarea acesteia durează 9 ani. După fiecare regenerare se obține o calitate diferită de plută, din ce în ce mai bună.

Ce tipuri de prelucrări suportă pluta?

Pluta poate fi măcinată și finisată dacă urmează să fie aplicată în decorațiuni interioare. Poate fi colorată dezvoltând o multitudine de finisaje de modele și culori.

Ce proprietăți are pluta?

Este un material foarte ușor
- Este impermeabilă la lichide și gaze
- Este elastică și compresibilă
- Este rezistentă, cu abilitatea excelentă de a reveni la forma inițială după aplicarea presiunii
- Este un foarte bun izolator termic și acustic
- Nu întreține arderea
- Are un grad mare de rezistență la uzură

Unde se folosește pluta?

- Pentru izolații termice și acustice
- Dopuri de plută
- Tapițerii și obiecte fashion
- Parchet și lambriuri decorative

locație abajururi

Atelier CORK BOUTIQUE

Strada Lonea Nr.25 B,  Sector 1 - Bucuresti

telefon abajururi

MAGICLED

telefon abajururi

CRISTINA

Contactează-ne

Completează formularul și te contactăm noi.

Cork Boutique s-a născut dintr-o necesitate: aceea de a crea ceva mai frumos, mai natural și mai ușor de utilizat. Este o evadare din cromaticul anost din cele ce ne înconjoară. Produsele din această gamă, cu un design original românesc, sunt eco-friendly, aduc valoare spațiului în care ne petrecem timpul, sunt decorative, elegante și nu în ultimul rând utile. Adorăm precizia și așa sunt și produsele din această serie: precise - tăiate cu laser. Materialele utilizate sunt reciclabile și/sau regenerabile.

Share This