31 de lucruri pe care nu ai știut că le poți construi din plută

feb. 22, 2017 | In jurul lumii

Este uimitor câte întrebuințări poți să găsești unui articol căruia niciodată nu i-ai acordat atenție. De exemplu, te-ai gândit vreodată la ce poți folosi pluta?

Este un material flexibil căruia îi poți găsi întrebuințări neobișnuite, poți construi lucruri la care nu te-ai fi gândit vreodată.

ȘTAMPILE DIN DOPURI DE PLUTĂ

Este foarte ușor să construiești o ștampilă din dopuri de plută. Câteva dopuri de plută, un marker și un cuțit și începi proiectul. Desenează cu markerul forma dorită și, utilizând cuțitul, crează un șanț în jurul ei. Feliază dopul pe lateral și îndepărtează ușor surplusul de plută. Pune cerneala pe forma obținută și bucură-te de rezultat. Este un proiect ușor, care sigur îi va încanta pe cei mici.

BRELOCURI DIN DOPURI DE PLUTĂ

Acesta este un proiect foarte simplu. Materialele necesare sunt: dopuri de plută, câteva inele de breloc și holșuruburi cu inel. Prinde inelul brelocului de holșurubul cu inel. Apoi înșurubează holșurubul în dopul de plută. Asta e tot! De asemenea se pot folosi etichete sau se pot personaliza dopurile, desenându-le.

COVOR DE BAIE DIN DOPURI DE PLUTĂ

Acest proiect este potrivit pentru orice tip de baie. Pentru a construi covorul sunt necesare: dopuri de plută, baghete de silicon, material antiderapant, un briceag, o ruletă, un pistol de lipit și glaspapir. Taie dopurile pe lungimea lor și aranjează-le în formă de dreptunghi. Măsoară dreptunghiul și taie materialul antiderapant. Apoi transfera rândurile de dopuri pe materialul antiderapant. În primul rând lipește dopurile exterioare, unul câte unul, până completezi o ramă. Apoi continuă cu interiorul.

HARTĂ DIN PLUTĂ

Acesta este un proiect mai complicat, dar distractiv. Se începe cu o rolă de plută. Printează harta pe care dorești să o folosești. Decupează harta și lipește-o pe foaia de plută. Desenează harta cu un marker. Ține pluta deasupra unui vas cu apă clocotită și apoi decupeaz-o. Desenează granițele statului. Lipește bucățile de plută cu ajutorul unui pistol de lipit cu silion.

Ce este pluta?

Pluta este scoarța stejarului de plută, singurul copac al cărei scoarță se regenerează, deci este un produs 100% natural dar și eco-friendly.

Cum se extrage pluta?

Pluta se extrage prin "decojirea" copacilor. Regenerarea acesteia durează 9 ani. După fiecare regenerare se obține o calitate diferită de plută, din ce în ce mai bună.

Ce tipuri de prelucrări suportă pluta?

Pluta poate fi măcinată și finisată dacă urmează să fie aplicată în decorațiuni interioare. Poate fi colorată dezvoltând o multitudine de finisaje de modele și culori.

Ce proprietăți are pluta?

Este un material foarte ușor
- Este impermeabilă la lichide și gaze
- Este elastică și compresibilă
- Este rezistentă, cu abilitatea excelentă de a reveni la forma inițială după aplicarea presiunii
- Este un foarte bun izolator termic și acustic
- Nu întreține arderea
- Are un grad mare de rezistență la uzură

Unde se folosește pluta?

- Pentru izolații termice și acustice
- Dopuri de plută
- Tapițerii și obiecte fashion
- Parchet și lambriuri decorative

locație abajururi

Atelier CORK BOUTIQUE

Strada Lonea Nr.25 B,  Sector 1 - Bucuresti

telefon abajururi

MAGICLED

telefon abajururi

CRISTINA

Contactează-ne

Completează formularul și te contactăm noi.

Cork Boutique s-a născut dintr-o necesitate: aceea de a crea ceva mai frumos, mai natural și mai ușor de utilizat. Este o evadare din cromaticul anost din cele ce ne înconjoară. Produsele din această gamă, cu un design original românesc, sunt eco-friendly, aduc valoare spațiului în care ne petrecem timpul, sunt decorative, elegante și nu în ultimul rând utile. Adorăm precizia și așa sunt și produsele din această serie: precise - tăiate cu laser. Materialele utilizate sunt reciclabile și/sau regenerabile.

Share This